3 екопътеки, по които да преминете това лято

Обичате ли да ходите на походи? Няма по-здравословен начин на живот от този, който е изпълнен с активен спорт и движение. Още древните гърци са установили, че движението е здраве и са създали мотото: „Здрав дух в здраво тяло“.

Разходките по екопътеки са много полезно занимание. От една страна човек извършва физическа активност, а от друга се наслаждава на китната и привлекателна природа, релаксира по един своеобразен начин и диша свеж въздух.

В настоящата статия ви предлагаме три екопътеки, които да посетите и по които да се насладите на пленителните гледки по време на похода.

Крушунска екопътека

Намира се на 34 километра от град Ловеч. Тя се счита за най-късата като разстояние екопътека в България, затова е добре да се започне с нея от начинаещите, които тепърва ще се впуснат в походи по екопътеки. Изпълнена е с множество мостчета, направени от дърво, както и от стълби. Вървейки по Крушунската екопътека, вие ще видите пленителната Крушунска каскада. Ще имате възможността да наблюдавате красивите езера и водопади, които са характерни за региона. Ще откриете Крушунската пещера и природната ѝ красота. В непосредствена близост е пропастта Голямата Гарваница, което е уникално място по своята същност, тъй като е карстов феномен.

Дряновската екопътека

Дряновската екопътека се намира на територията между Дряновския манастир и Дряновската река. Вървейки по тази пътека, туристите се вдъхновяват от прекрасните гледки, както и от пещерата Бачо Киро. По протежението на екопътеката може да се види и местността Боруна. Свежият въздух, пленителните природни гледки, примесени с автентични исторически забележителности като Дряновския манастир и др., правят тази екопътека повече от впечатляваща.

Еменската екопътека

Еменската екопътека се намира на 20-ина километра от град Велико Търново, разположена по протежението на Еменския каньон. Отличава се с живописните си и пленителни гледки. Дължината ѝ не е голяма – приблизително километър и половина. По време на обхождането, туристите могат да се насладят на величествените скали, прекрасния водопад и на пенливата река Негованка. Тази екопътека се обхожда лесно и е препоръчителна особено за хора, които нямат голям опит в походите.

софтуер за хотели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *