10 опасни неща, които вероятно правите в колата си

 

Всяка година при пътнотранспортни произшествия загиват около  1,3 милиона души. Това е огромен брой и е доста тревожно. Честа причина за произшествията се оказва и неизправност в някоя система на колата. Ето защо е много важно да се прави редовна диагностика и оглед на кола. Не става дума само за проверка на двигателя, но и за на  проверка състоянието на спирачната система, на купето и на окачването. Изключително важно е двигателят да се огледа визуално и проверяващият да се убеди в херметичността на климатичната система.

Но освен това докато шофират много хора правят безумни на пръв поглед неща. От опасно шофиране, през рисково преминаване през кръстовища, до използване на мобилни телефони по време на шофиране, има толкова много фактори, които са причина за хилядите жертви по пътищата.

Кои са най-опасните неща, които правят шофьорите по време на път.

Пеят докато шофират

Звучи добре, но всъщност това е много лоша идея. Много хора стават прекалено емоционални, превъзбудени или обзети от музика. А само милисекунда невнимание, докато шофирате, може да бъде фатална.

Слагат слушалки по време на шофиране

Това е причина шофьорът да не може да чуе предупредителен клаксон или предупредителен сигнал.

Носене на високи токчета

За всички жени, които са готови да се облекат и да отидат на парти с високи токчета, се препоръчва да държат резервен чифт обувки в колата, а не да карат с официалните обувки.

Поставят краката на таблото

По време на извънредна ситуация, ако колата попадне в катастрофа, човекът, който седи в това положение, ще пострада най-много.

Писане на текстови съобщения или разговори по телефона

Това е общо правило, което всички трябва да следваме. Без обаждания или съобщения по време на шофиране! Това може да създаде проблеми, защото може да отклони вниманието на водача и да доведе до инцидент. Шофьорът трябва да се фокусира и да не гледа телефона си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *