Разложка котловина

Планините на България са изключително място, както за зимуване, така и за намиране на прохлада и свежест през лятото. В разгара на предстоящият сезон, почивка в Пирин планина би се отразила превъзходно на всяка почитатели на туризма от всяка възраст. Чудни природни местности, много зеленина, свежест от планината, разнообразен релеф и неповторими изживявания, обещава посещение на тази част от страната ни. За отсядане и седмичен релакс за тази част на родината ни, могат да се направят заявки на „Резервация.bg“.

В Разложката котловина се намира град Разлог. Разположението му между три големи планини го прави изключително атрактивно място, създаващо много предпоставки за развлечения, разнообразие, еко туризъм и селски туризъм. В самият град посетителите могат да се насладят на десетки туристическите обекти, исторически местности, културните паметници, църкви и манастири. Около града величествено се издигат чудно красив хълмове, заобиколени от гори и зеленина. Недалеч от самият Разлог са разположени и поредица селцата, сред които Бачево, Годлево, Баня, Драглище, Долно, Горно, Добърско и Елешница.

Всички те са като низ от природната огърлица на Разложка котловина. Климатът по тези земи предразполага туриста към спокойствие и създава истинска наслада за душата и хармония за сетивата. Приятното време обяснява и богатият растителен и животински свят в този край. Разположен в самата Пирин планина, тук може да се посети и разгледа биосферен резерват“Баюви дупки Джинджирица”. Не липсват и множество еко маршрути. Едни от тях отвеждат госта право до водопад Щрокалото; други ще изненадат с десетте каменни оброчища; трети ще отведат до църква вкопана в земята, а четвърти до самата църква “Успение на Св. Богородица“. Всеки решил да изкара незабравима лятна почивка в Разлог и да чуе някоя от историите на този край за цар Самуил и отминалите времена, може да избере своята оферта и да стяга куфарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *