Проточен или класически бойлер да изберем

Бойлерът несъмнено е един от най-важните уреди, които едно домакинство може да притежава. Без него не бихме могли да се измием, изкъпем или да измием чиниите след хранене, което го превръща в основен фактор в поддържането на чистотата, хигиената и доброто здраве в едно жилище.

На пазара се предлагат огромно разнообразие от модели, един от друг по-интересни и примамливи като дизайн, замисъл и цена. Много хора вече дори предпочитат да пазаруват подобни уреди не като ходят в магазина, а като посещават сайтовете на онлайн търговци, като например сайта Klimatici.bg.

Какъв модел да изберем

Трябва да знаете, че в избирането на бойлер със серпентина за вашето жилище грешно решение няма. Това дали ще сте доволни от покупката си или не, по-скоро зависи от един друг фактор, а именно дали това, което купувате е съобразено за съответните условия.

·         Кога е по-подходящо да изберем проточен бойлер

Понякога можете да чуете негативни изказвания за проточните бойлери, но трябва да имате предвид, че в повечето случаи те са напълно нелепи и необосновани. Просто хората, които са ги закупили е трябвало да изберат нещо по-различно за този случай.

Така например, проточният бойлер е най-доброто възможно решение за оборудването и обзавеждането на извънградската вила, за лозето или за къщата на село, която посещавате само от време на време. Представете си, че още с пристигането си имате топла вода и можете да се изкъпете незабавно.

Проточният бойлер е също така много подходящ и за жилища, които са изключително малки. В много студия и боксониери баните са толкова малки, че по размер наподобяват по-скоро кабина за баня. В такива случаи отново проточните бойлери са идеалният вариант.

·         Кога е по-подходящо да изберем класически бойлер

За градски къщи и апартаменти, където има достатъчно място, най-подходяща е опцията да поставите класически бойлер. В този случай един малък електрически проточен бойлер единствено би увеличил сметките ви за ток, а защо да се подлагате на това, когато можете да поискате стандартен бойлер от 50, 80 или 100 литра например?

В този случай предимството е, че винаги ще имате гореща вода, а разходът за електроенергия ще е изключително малък, тъй като стандартните бойлери от най-ново поколение са много икономични, дори и ако ги оставяте да работят постоянно.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *