Преглед на кола – как се извършва и защо да го правим?

Един обстоен преглед на кола е това, от което се нуждаете, за да сте уверени, че колата, която притежавате или която ви предстои да закупите, е в оптимално състояние. Ако не знаете какво се разбира под процеса, не се тревожете, в следващите редове ще ви запознаем накратко с  всичко, което е важно и ключово.

Как се извършва преглед на кола?

Прегледът на кола е изключително лесен и опростен процес. След кратко проучване в Интернет и вземането на мнение от познатите ви водачи на автомобили, със сигурност ще имате поне 2-3 благонадеждни варианта откъм фирми, от които да изберете най-подходящия. 

Повечето съвременни компании са доста технологични и предлагат бърза и опростена комуникация по онлайн канали като Viber, Skype, WhatsApp. Ако сте фенове на класиката, просто вдигнете телефона и си уговорете удобен и за двете страни ден, час и място. Обикновено екипът на фирмата, на която сте се спрели при подбора, ще дойде при вас, за да извърши процедурата. 

Услугите по преглед на кола се договарят предварително и могат да включват оценка на състоянието на:

  • Двигателя;
  • Скоростната кутия и съединителя;
  • Ходовата част;
  • Спирачките;
  • Гумите;
  • Боята и екстериора;
  • Компютърната част;
  • Интериора.

Накрая ще получите пълни и подробни данни за състоянието на автомобила си.

Защо ни е да прибягваме до преглед на кола?

Думите са бедни да опишат колко е важно да сме уверени, че се возим в изправен автомобил. Независимо дали го купувате сега, или го имате от години, техническата безопасност е фактор, с който не трябва да се правят компромиси. Все пак в колата возите себе си, семейството и приятелите си, отделно от добрите ѝ реакции вследствие на вашите команди зависят здравето и благополучието на останалите участници в движението. Бъдете отговорни към себе си и околните и преглеждайте редовно превозното си средство, за да се радвате на безпроблемно шофиране в дългосрочен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *