Полезни съвети за начинаещи скиори

Сигурно вече сте съставили списък с цели и мечти за 2023 г. и едно от списъка е да се научите да карате ски в планината. Ските може да са индивидуален спорт, но е страхотно изживяване да го практикувате с приятна компания и любими за вас хора. Ако сте начинаещ скиор трябва първо да бъдете подготвени с подходяща ски екипировка, ски обувки, ски и автомати за ски, щеки, термо чорапи, термо бельо, ръкавици,  ски маска, каска.

Не забравяйте да сключите застраховка.

Ски екипировката се купува в началото или в края на зимния сезон и е добре да е от специализиран магазин за ски екипировка и оборудване, където професионален продавач – консултант ще ви даде ясни и точни насоки.  Започнете обучението си със ски учител. При каране на ски – винаги пазете скиорите пред вас, не спирайте по средата на пистата и в тесни участъци, избягвайте рязка смяна на посоката, внимавайте със скоростта, не подминавайте скиор в беда, помагайте си. И не на последно място – забавлявайте се!

За да стигнете до планината, за да карате ски, е добре да пътувате с автомобил. Ако нямате и искате да си купите, се обърнете за съдействие към компания, която да ви помогне в избора. Проверка на автомобил преди покупка е услуга, която е от помощ в закупуването на автомобил втора употреба. Предлага се от специализирана фирма с налични опитни и квалифицирани механици, специализирали се в диагностицирането и техническата проверка на автомобила. Огледът е базиран на проверка на двигателя, скоростната кутия, съединителя, цялостното окачване на автомобила, амортисьори, накрайници, маншони, шарнири, спирачна система, накладки и други. Проверява се за ръжда по шасито и гредите на колата. Състоянието на интериора също е важно, проверява се тапицерията на седалките и тавана, работещи бутони и функции.

Освен това се прави компютърна диагностика с професионална специализирана апаратура и софтуер, чрез които се прочитат и анализират грешки, проверяват се дюзи, катализатор, турбина, ЕГР, AIRBAG, ДПФ.

При избор на кола са важни вашите нужди и е най-добре да се доверите на специалист за професионално мнение и оценка на избрания от вас автомобил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *