На път – към планината

Ако сте любител на пътешествията и този път сте избрали да се разходите из някоя прекрасна планина и сте избрали да пътувате с автомобил, трябва да знаете, че когато тръгвате на път колата трябва да бъде в пълна изправност, защото автомобилът е подложен на значително натоварване по планинските пътища – неравности, завои, изкачвания, спускания. Не рискувайте да го претоварвате, като например при спускане от планината с кола с ръчна скоростна кутия, по-надеждно е да спирате с двигателя, а не с педала на спирачката с правилно избрана предавка, а ако е с автоматични скорости – преминете на ръчен режим като намалявате скоростта с кратки натискания на спирачния педал. Избягвайте шофиране при ограничена видимост и през нощта, избягвайте трудни маневри и спазвайте по-голяма дистанция.

Ако нямате подходящ автомобил, с който да предприемате пътешествието към планината и искате да закупите такъв, първо направете оглед на колата. Обърнете внимание на двигателя, скоростната кутия, маховика и съединителя, окачването на автомобила, амортисьори, шарнири, накрайници, спирачна система, шаси, купе, интериор – тапицерия, волан, скоростен лост, маншон, седалки, таван, функционалност на всички копчета. Ако всичко е в изправност и без корозия и течове – ще направите правилната покупка. Но ако не можете да се справите сам с тази задача, доверете се на компания, която ще извърши професионална проверка на кола, за да сте сигурни, че ще сключите най-добрата сделка.

Професионалната проверка включва цялостен сервизен оглед на състоянието на автомобила, реалните километри и диагностика. С компютърната автодиагностика ще се прочетат и анализират грешки, живи данни, ще се извърши преглед на турбината, дюзите, катализатора, ЕГР, ДПФ, AIRBAG. Освен това ще получите и списък с частите, които са за смяна и тяхната приблизителна стойност.

Проверка на кола помага при покупка на употребяван автомобил. На proverkanakola.com ще намерите механици с опит, разполагащи с професионална техника и апаратура като предоставят тази услуга и на място за София и България. За да бъде пътуването приятно и безопасно се доверете на proverkanakola.com. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *