Мото якета за всеки

Когато ни кажат „моторджийско яке“ обикновено си представяме онези кожени модели от телешки бокс с много ципове, олицетворение на съвременните рицари – рокерите. Безспорно якето е един от символите на моториста. Освен от атмосферните условия, то трябва да ви запази и в случай на падане. Основно якетата се изработват от текстил или кожа.

Текстилните са по-леки като тегло, имат повече възможности за носене и конфигуриране и са по-подходящи за каране в променливи атмосферни условия. Предпочитани са от хората, които карат на дълги разстояния. Кожата си е класика и предпочитана от спортните мотористи и хората които карат на писта. Моделите от този материал предлагат най-голяма защита в случай на падане, но пък е по-тежка и непрактична за всекидневна употреба. При всички положения якето е задължително при каране. Както знаете, едно подхлъзване с мотор може да причини охлузвания, които ще се лекуват с месеци.

Независимо дали са от текстил, или от кожа, в зависимост от степента на защита мото якето може да е с допълнителни кори и протектори в областта на лактите и гърба.

Ако ви се налага да шофирате в лоши атмосферни условия, на помощ идват водонепромокаемите модели на Oxford. От същата марка на пазара се предлагат и суитшърти с кевларени нишки, които освен че изглеждат съвсем обикновено, могат да бъдат носени всекидневно. Някои от тези модели се предлагат и с допълнителни протектори, които могат да се свалят, когато не сте с мотоциклет. Кевларените нишки са практически неразрушим материал и дрехата, изработена от тях е изключително здрава, освен това има и защитни функции. Всеизвестен факт е, че от материи с кевлар се произвеждат противокуршумни жилетки и одеала. В електронния магазин на Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda, ще откриете наистина богато разнообразие от всякакви марки и модели мото якета и елеци – Honda, Kenny Racing, Oxford, Alpinestar. Ако се колебаете в избора си, просто посетете някой от комплексите на Бултрако Моторс в София и Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *