Как да изберете подходящото бельо за планина

Обожавате ли да прекарвате свободното си време в планината? Чувствате ли се спокойни, когато се разхождате сред природата? Ако отговорът ви е положителен, то най-вероятно сте запален планинар, който не чака да приключи работната седмица и се отправя на пътешествие на километри от града. 

Вероятно в раницата си имате всичко необходимо за един страхотен излет, но един лош чифт туристическо бельо наистина може да попречи на едно иначе невероятно пътуване. Възможно е да не сте се замисляли точно какво бельо да изберете и че то има толкова голямо значение. То може да бъде неудобно, разсейващо ви от красивите пейзажи и дори да не е най-здравословният избор за вашето тяло. Така че, ако търсите нов чифт, ние сме съставили списък с няколко съвета, които да ви помогнат да изберете правилния чифт за вашите активни занимания.

В нормален ден изборът на чифт дамско бельо може да не изисква повече мисъл от това да се запитате дали то е чисто или не. Но когато тръгвате на поход в планината, изборът ви може да окаже голямо влияние върху преживяването ви. Ако пък не сте фенове на типичното туристическо бельо, то може да изберете по-луксозен чифт от https://bulbel.bg/. Ето няколко бързи съвета за избор на бельо за туризъм.

Изберете влагоотвеждащо, бързосъхнещо бельо. Избягвайте памука и изберете дишащо бельо от синтетичен материал, като полиестер или мериносова вълна. За разлика от памука, тези материали отвеждат влагата от кожата и изсъхват бързо. Свободното прилепване привидно може да осигури повече вентилация, но имайте предвид, че за да може тъканта да отвежда влагата от кожата ви, тя трябва да е в контакт с кожата. Така че обикновено ще ви е от по-голяма полза да имате попиващо бельо, което е по-прилягащо.

Стилът на бельото, което избирате, е най-вече лично решение въз основа на това, което намирате за най-удобно и функционално. За мъжете опциите включват слипове или боксерки. За жените основните опции са слипове, боксерки (известни още като момчешки шорти), бикини и прашки. Спортните сутиени също предлагат голямо разнообразие, така че и от тях може да избирате много варианти.

Изберете бельо, което да ви е по мярка, но да не е прекалено стегнато. И внимавайте да не вземете бельо, което е твърде широко, тъй като това може да доведе до наслояване на тъкани и неприятно триене по кожата ви. Някои хора обичат да носят компресионни шорти за активни спортове, като бягане и тренировка. Можете да експериментирате с използването им по време на преходи, но може да откриете, че след няколко часа постоянният натиск става неудобен.

За най-добър комфорт потърсете чифт бельо без драскащи етикети и груби шевове. Нека бельото да бъде без излишни панделки, ластици, по-малки или по-големи пришити бижута. Всички тези елементи са излишни и ще ви пречат пречат през целия поход. Друга важна характеристика е стягащият ластик на бикините да бъде широк, за да не дразни допълнително кожата ви, когато раницата го притиска, докато тя е на гърба ви.

И все пак – изборът на бельо е ваш. Изберете онзи чифт, в който ще се чувствате удобно, независимо дали е луксозно бельо или просто шортите на половинката ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *