Какви видове кошници за велосипеди има

Кошниците за велосипеди са изключително лесен и ефективен начин за превозване на различни малки и леки вещи на кратки разстояния. Нека видим какви видове се предлагат, от какви материали са изработени и информация за допустимите вместимости.

Какво представляват кошниците за велосипеди

Това са ограничени по вместимост и големина правоъгълни кошове, имащи способността да събират в себе си различни малки вещи и багажи. Предназначението на кошниците за велосипеди е да се монтират отпред или отзад на колелото, така че лесно и бързо да имате достъп до съдържанието в тях. Често се използват за транспортиране на покупки от магазина до дома, както и за превозването на вещи от едно място на друго. Необходими са в случаите, когато разстоянието е твърде голямо, за да се придвижите пеш, но е поносимо за изминаване с велосипед. Това са разстояния в диапазона например от 1-3 км.

Какви видове има

Отделните разновидности се отличават по различни особености, включително и по използвания материал за направата им: 

  • Метал – в конструкцията са използвани тънки телени пръчки, които са преплетени по специален начин, така че съдържанието да не може да изпадне, но в същото време да е видимо отвън;
  • Текстил – повече прилича на чанта и съдържанието не е видимо отвън. Те могат обаче да събират по-голямо количество вещи и често са използвани при такава нужда;
  • Пластмаса – идентични са на металните модели, но са направени от пластмаса и също имат отвори, позволяващи видимост на съдържанието отвън.

Те още се различават по своята вместимост, която е в литри и може да варира от 8 до 23 литра, в зависимост от потребностите. Съществуват още детски, дамски, мъжки и спортни кошници за колело, което прави техният избор и употреба по-лесен и спрямо нуждите.

Кога да изберете предна и кога задна

Важно е да отбележим, че към днешна дата кошниците за велосипеди още се отличават и по мястото на своя монтаж – предни и задни. Удобството на първите се състои в това, че по време на пътя постоянно имате видимост към поставените продукти и сте сигурни, че няма да загубите нещо. Това е голямо удобство, но ако теглото е над 15 кг, препоръчително е да използвате заден вариант, за да нямате проблеми с управлението на колелото.

Когато правите своя избор, важно е да обърнете внимание на лекотата на монтажа. Кошниците трябва да могат да се поставят и отстраняват изключително лесно и бързо, така че да ги слагате на велосипеда само, когато са Ви нужни и да ги махате, когато не Ви трябват. Този тип принадлежности можете да закупите още днес, дори и онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *