Защо трябва да направите оглед на колата преди покупка

 

Намирането на безупречна и без никакви забележки употребявана кола няма нищо общо с късмета. Всичко свързано с внимателно наблюдение, внимание към детайлите и намирането на правилния човек, който може да направи щателен и задълбочен преглед на колата преди сделката.

За да намалите риска от разочарования при закупуване на употребявано превозно средство, на първо място проучете марки и модели, които са се доказали с добра надеждност, сигурност на пътя, както и да дават добър разход на гориво. Разбира се, всеки има определен бюджет, така че всички изисквания и търсени характеристики трябва да са съобразени и с него.

Независимо от кого се купува колата, абсолютно задължително е да се огледа старателно и ако е възможно да бъде покарана, не само от вас, но и от човек, който може да „чуе“ евентуални проблеми, съмнителни звуци, подозрителни тракания. Добрите експерти могат да научат много за един автомобил, само като използват очите, ушите и носа си.

Разбираемо е, че непрофесионалистите ще обърнат внимание на първо място на външния вид. Реално и лаик може да направи първичен оглед – да се провери всеки панел па корпуса и покрива, търсейки драскотини, вдлъбнатини и ръжда. Добре е да се разгледат линиите на калниците и вратите. Цветът и покритието на боята трябва да бъдат еднакви на всеки панел на тялото.

Ако има вдлъбнатина и купувачът смята, че може да е била закърпена, може да постави върху нея малък магнит, той няма да се задължи. Незначителните козметични недостатъци и леките драскотини не са причина за безпокойство, но ръждата е такава. Затова е добре да се провери външното тяло за наличие на мехурчета или ръжда. Също така трябва да се огледат калниците, праговете под вратите и самите врати.

Важно е да се проверят всяко гумено уплътнение за скъсване или гниене, както и огледалата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *